Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017 11:51

Δον Ζουάν | O αιώνιος καρδιοκατακτητής στη Στέγη Onassis από τον Μιχαήλ Μαρμαρινό Κύριο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Δον Ζουάν του Μολιέρου, αυτό το αριστούργημα του κλασικού ρεπερτορίου, το έργο που πολεμήθηκε στην εποχή του όσο κανένα, ανεβαίνει σε μια σύγχρονη εκδοχή από τον Μιχαήλ Μαρμαρινό, ενσωματώνοντας γύρω από τον πυρήνα του θραύσματα κι από άλλους Δον Ζουάν της παγκόσμιας λογοτεχνίας και ακροβατώντας στα σύνορα δύο γλωσσών: του σινεμά και του θεάτρου.

 

Ο Δον Ζουάν, αυτός ο αιώνιος εραστής, που ζει μέσα από τα πάθη του, που είναι σε μια διαρκή κίνηση, που αδημονεί να γευτεί τις χαρές της ζωής, ο σκεπτικιστής που δεν αρνείται να διαπραγματευτεί με το μεταφυσικό, προκαλεί τη συντηρητική κοινωνία της κάθε εποχής, αμφισβητώντας κανόνες, αναδεικνύοντας την υποκρισία, παραβιάζοντας κοινωνικά ταμπού.

 

Με την αξεπέραστη γοητεία του, την αίσθηση ελευθερίας που τον διαποτίζει και το οξύ πνεύμα του, εκθέτει τους εχθρούς του αλλά και τον εαυτό του.

 

Ένας ήρωας-μύθος και ένα έργο-αίνιγμα που θίγει μεγάλα ερωτήματα της ανθρώπινης φύσης: την επιθυμία, το φόβο, την ελευθερία. «Ένα πρόσωπο-σημείο μέσα στο χάρτη του ανθρώπινου πόθου, του ανθρώπινου φόβου, τόσο πραγματικό όσο ένα μετείκασμα, τόσο φαντασιακό όσο ένα ποίημα» σημειώνει ο Μαρμαρινός. «Μια πλασματική, ψεύτικη επανάσταση του ανθρώπου απέναντι σε ό,τι υποδύεται σταθερότητα, γεμάτη θύματα πραγματικά και φανταστικά».

 

Στέγη Onassis

25 Iαν- 19 Φεβ  20:30  Kέντρική Σκηνή

http://www.sgt.gr/ 

Tηλ. 213 0178176

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • k2f---valid=date---StartDate: Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017
  • Τόπος: Στέγη Onassis Kέντρική Σκηνή
  • Διοργανωτής: Στέγη Onassis
  • Ημερομηνία: 25 Iαν- 19 Φεβ 20:30
  • k2f---valid=date---EndDate: Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017
Διαβάστηκε 644 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017 06:21

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.