Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 14:31

Το «Μπεντ» του Μάρτιν Σέρμαν, στο Θέατρο Ανεμώνα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με ένα από τα σπουδαιότερα έργα αγάπης του σύγχρονου θεάτρου, το οποίο αποτέλεσε ορόσημο στην 15ετή πορεία του, το «Μπεντ» του Μάρτιν Σέρμαν, προτείνει από τις 7 Οκτωβρίου το Θέατρο Ανεμώνα. 

Το πολύκροτο έργο είχε ανέβει στις αρχές του 2004 στην σκηνή του Θεάτρου Ανεμώνα και 13 χρόνια αργότερα ανεβαίνει ξανά, στην ίδια μετάφραση-του Γιώργου Θεοδοσιάδη - και με την υπογραφή του ιδίου σκηνοθέτη (Βαρνάβας Κυριαζής) και με τους ίδιους ηθοποιούς στους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους (Αντρέας Τηλεμάχου και Μαρίνος Ξενοφώντος ως Μαξ και Χορστ αντίστοιχα).

 ομάδα των υπόλοιπων συντελεστών διαφέρει. Σκηνικά και Κοστούμια υπογράφει ο Λάκης Γενεθλής και Φωτιστικό σχεδιασμό ο Βασίλης Πετεινάρης. Τους υπόλοιπους ρόλους υποδύονται οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Δημητρίου, Αντώνης Λαπηθιώτης, Γιώργος Τζωρτζής, Γιώργος Ονησιφόρου, Νικόλας Πέτρου. Το μακιγιάζ είναι της Γιώτας Τσιολάκκη. 

Το έργο προκαλεί έντονα συναισθήματα στους θεατές και φυσικά στους ιδίους τους συντελεστές. Η ιστορία του έργου αρχίζει την νύχτα των μεγάλων μαχαιριών (Ιούνης 1934 στην ναζιστική Γερμανία). Ο

Διαβάστηκε 973 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 20:36

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.