Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017 12:07

Τη Βιβλιοθήκη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Βιβλιοθήκη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), στην οδό Πειραιώς 256.

Μία στιβαρή βιβλιοθήκη, τόσο κτιριακά, στα 2.500 τμ με την υπογραφή των αρχιτεκτόνων Σουζάνας και Δημήτρη Αντωνακάκη, όσο και από άποψη συλλογών, κατά προσέγγιση 64.000 βιβλία και 413 τίτλοι περιοδικών, 600 χαρακτικά.

Δικαίως φέρει τον τίτλο της αρχαιότερης και πληρέστερης βιβλιοθήκης τέχνης στην Ελλάδα.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από κονδύλια ΕΣΠΑ, ενώ οι μελέτες λειτουργίας των χώρων, η σχεδίαση των απαραίτητων υποδομών και κατασκευών, καθώς και η μετεγκατάσταση της Βιβλιοθήκης, πραγματοποιήθηκαν με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

«Ύστερα από την εμβληματική "Εθνική Βιβλιοθήκη" στο "Κέντρο Πολιτισμού" του Φαλήρου, μία άλλη βιβλιοθήκη, μικρότερη σε μέγεθος, μα απαστράπτουσα σαν κοσμηματοθήκη πολιτισμού, γεννήθηκε εδώ, στον παραδοσιακό χώρο των "Ελληνικών Υφαντηρίων Σικιαρίδη", και πάλι με την ευεργετική συνεισφορά του "Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος"», ανέφερε στον χαιρετισμό του, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος,

Διαβάστηκε 448 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017 12:15

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.