Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 21:34

Royal Concertgebouw Orchestra Daniele Gatti στο Μέγαρο Μουσικής Κύριο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η μετάκληση της ορχήστρας πραγματοποιείται χάρη στη γενναιόδωρη χορηγία Έλληνα του εξωτερικού, ο οποίος επιθυμεί η δωρεά του να παραμείνει ανώνυμη.
- Richard Wagner:   «Οι Αρχιτραγουδιστές της Νυρεμβέργης», Εισαγωγή  Morgendämmerung (Αυγή), Siegfrieds Rheinfahrt (Το ταξίδι του Ζήγκφριντ στον Ρήνο), Siegfrieds Tod und  Trauermarsch (Θάνατος του Ζήγκφριντ και Πένθιμο εμβατήριο) από το «Λυκόφως των  Θεών»- Gustav Mahler: Adagio από τη Συμφωνία αρ. 10- Alban Berg: Τρία κομμάτια για ορχήστρα, έργο 6
Royal Concertgebouw Orchestra ΜΟΥSΑ (Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης)Μουσική διεύθυνση: Daniele Gatti
Στο πλαίσιο του προγράμματος "RCO meets Europe / Side by Side" η ΜΟΥSΑ (Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης), που δημιουργήθηκε από τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος τον Μάρτιο του 2015, θα συμπράξει με την RCO στην Εισαγωγή της όπερας «Οι Αρχιτραγουδιστές της Νυρεμβέργης» του Richard Wagner.
“RCO meets Europe”Ξεκινώντας από τον Αύγουστο του 2016, η Royal Concertgebouw Orchestra θα επισκεφθεί και τις 28 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του προγράμματος “RCO meets Europe” – μια περιοδεία που θα διαρκέσει σχεδόν δυόμισι χρόνια. Στόχος του προγράμματος είναι να αναδείξει, μέσα από το ρεπερτόριο και τις υπόλοιπες δράσεις της Ορχήστρας, τις βασικές ιδέες και τα ιδανικά που θα μπορέσουν να κρατήσουν την Ευρώπη ενωμένη. Επίσημος υποστηρικτής του προγράμματος “RCO meets Europe” είναι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ.Σε κάθε σταθμό της περιοδείας της, η ορχήστρα θα ερμηνεύει το εναρκτήριο έργο συμπράττοντας με μια ορχήστρα νέων της χώρας που την υποδέχεται. Επιπλέον, μέλη της Ορχήστρας θα δίνουν μαθήματα και masterclasses. Έτσι η Ορχήστρα θα μοιραστεί τη γνώση και την εμπειρία της με νεότερους μουσικούς και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μελλοντικές συνεργασίες με νεανικές ορχήστρες σε όλη την Ευρώπη.

http://www.megaron.gr

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Τόπος: Μέγαρο Μουσικής
  • Διοργανωτής: Μέγαρο Μουσικής
  • Ημερομηνία: 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016/20:30
  • k2f---valid=date---EventDate1: Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
Διαβάστηκε 832 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 21:37

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.